Voor iedereen een geschikte whisky

Whisky kopen

Denk aan whisky dan denk je aan een oudere man in een kroeg, zittend aan de bar met een glas whisky. Gelukkig veranderen de tijden, en komt whisky kopen nu voor bij iedereen. Maar het begint allemaal bij welke soorten whisky zijn er, en waar kun je de soorten onderscheiden. Whisky drink je omdat je een levensgenieter bent, en nooit de intentie hebt om er dronken van te worden. Nooit sla je zomaar een glas whisky achterover, maar geniet je er met volle teugen van tot de laatste druppel. Maar over welke soorten en smaken whisky hebben we het dan?

Kenmerken van een Schotse whisky

Wanneer we het hebben over een Schotse whisky dan hebben we het over een traditionele krachtige whisky, de verschillende regio’s in Schotland bepalen de soorten en de smaken van de whisky. Wil je genieten van een zachtere smaak dan je gewend bent van whisky, dan is een Ierse whisky kopen een goed alternatief. Deze soort wordt gedistilleerd met water en karamel vloeistof, en heeft drie jaar de tijd nodig om te rijpen. De whisky is goed geschikt om puur en met ijs te drinken, maar gebruiken in een cocktail is net als de andere soorten ook mogelijk.

Whisky kopen

Whisky waar je het niet verwacht

Ga je whisky kopen en word je verteld dat er ook whisky uit Japan komt dan sta je eigenlijk versteld, deze whisky kwam wel later op de markt dan de Ierse en Schotse whisky. Maar eenmaal op de markt werd de whisky snel bekend, door de hoge normen en eisen die er aan de whisky werden gesteld. Tijdens het maken van de whisky, wilde men zo dicht mogelijk bij de Schotse whisky blijven. het destilleren ervan gebeurde op dezelfde wijze, de whisky wordt vooral gebruikt om te mixen met andere dranken en in cocktails. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *