Natuurlijke en biologische maaltijdboxen vergelijken

Ze worden steeds populairder: Maaltijdboxen met 100% biologische producten die rechtstreeks van het land komen. De consument wordt steeds kritischer, en wil weten waar de sla, de speklap en de paprika vandaan komt. Bij supermarkten is dit vaak nogal onduidelijk en vaag. Maaltijdbox leveranciers als Ekomenu daarentegen maken het veel transparanter. Zij beweren dat 50% van de opbrengst van hun biologische maaltijdbox rechtstreeks naar de boer gaat. Bovendien kun je op de website van Ekomenu precies zien met welke boeren en telers zij samenwerken. Geweldig om te zien hoe je op deze manier precies kunt zien waar de biologische en natuurlijke producten allemaal vandaan komen!


Plantaardige recepten in je boodschappenpakket
Andere bekende voorbeelden van aanbieders die dergelijke biologische en natuurlijke producten in de maaltijdbox stoppen zijn onder andere 15gram en foodbag. Een relatief nieuw concept is daarnaast de simply you box. Dit is een initiatief van een supermarkt die speciale boxen vullen met hun eigen producten. Hier zit dus helemaal geen tussenpartij tussen. Verser kan het bijna niet! In contrast met deze biologische maaltijdboxen heb je natuurlijk de wat bekende boxen als HelloFresh, de marley spoon en familiebox. Stuk voor stuk pronken ook zij met “groen”, “biologisch” en “natuurlijke producten”. Toch moet je dit wel met een korreltje zout nemen. Maar zelden vind je echte biologische producten in deze box. Bovendien hebben deze partijen niet het EKO keurmerk, en zijn ze niet B-corp gecertificeerd. Iets wat Ekomenu boxen weer wel zijn, wat aantoont dat biologisch voedsel bij hun écht belangrijk is. Over het algemeen zit de meest gezonde maaltijdboxen.


Zijn de biologische maaltijdboxen duurder?

Veel consumenten denken dat Biologische maaltijdboxen duurder zijn dan de niet-biologische foodboxen zoals HelloFresh en Marley Spoon. Vaak is dat echter helemaal niet het geval. De Ekomenu box heeft een vergelijkbaar prijskaartje als bijvoorbeeld HelloFresh. Dus biologisch hoeft helemaal niet duurder te zijn! Sterker nog: De boxen van Ekomenu zijn goedkoper dan wanneer je soortgelijke producten in de supermarkt zou kopen. Dat is mogelijk doordat Ekomenu direct werkt met de boeren. Er zit geen tussenpartij tussen die er nog wat geld aan moet verdienen. Wil je eens heel voordelig kennis maken met een maaltijdbox? Probeer dan eens de Hellofresh kortingscode, en laat deze maaltijdbox volledig gratis bij jou thuis bezorgd!
Gezonde maaltijden in de kookbox
Uiteindelijk komt het ook een beetje neer op wat jij zoekt: Wil jij een foodbox met recepten die vooral snel en eenvoudig op tafel kunt zetten? Dan past een box als die van HelloFresh of Dinnerly wellicht beter bij jou. Vind jij het aan de andere kant juist heel belangrijk dat je kookt met biologische producten, en vind je het niet erg om soms 45 minuten in de keuken te staan? Dan past een Ekomenu box of foodbag wellicht wat beter bij jouw wensen. Je kunt natuurlijk altijd switchen. Vrijwel alle aanbieders werken met een zogenaamd flexibel abonnement wat betekent dat je op elk moment kunt opzeggen, en je lidmaatschap kunt pauzeren, wijzigen of stopzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *