Liefde en aandacht voor je huisdier

Heb jij ook een huisdier? Superleuk! Huisdieren geven gezelligheid, gezelschap en kunnen echt een onderdeel zijn van je leven. Of je nu een hamster, konijn of kat hebt, ieder baasje is dol op zijn dier. Maar een huisdier vraagt wel om goede zorg, je moet wel in je dier investeren wat betreft aandacht en verzorging. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij nog beter voor je dier kunt zorgen. Want je huisdier verdient natuurlijk de beste zorg, aandacht en een goede verzorging! Lees snel deze blog voor wat inspiratie.

Gezelschap

De meeste huisdieren zijn echte gezelschapsdieren. En dat is ook niet gek, want vanaf het moment dat ze geboren zijn leven ze in de nabijheid van mensen. Zelfs een kat, die doet alsof hij/zij helemaal niet zo veel zin heeft om samen met jou op de bank te zitten, wil eigenlijk niet liever dan wat sociale interactie. Vergeet dit niet, en maak daarom veel tijd vrij voor je huisdier. Dus ga lekker uitgebreid wandelen met je hond, laat je konijn uit het hok door het huis huppelen en aai je kat als jullie samen thuis voor de tv zitten. Zorg in ieder geval dat je dier de mogelijkheid heeft om gezelschap van mensen of andere dieren op te zoeken. Dus sluit je dier niet alleen op, ook niet als jij de hele dag van huis bent om te werken. Zoek in dat geval naar een opvang, of laat je kat lekker buiten door de wijk struinen.

Voeding

Je bent wat je eet, en dit gaat ook op voor jouw huisdier. Dus gun je dier een goede gezondheid, en let op de voeding van je dier. Overleg anders eens met de dierenarts, wat hij of zij jouw specifieke huisdier aanraadt qua voeding. Er bestaan ontelbare merken en variëteiten diervoeding. Maar kwaliteit heeft de voorkeur: ga voor goede merken zoals royal canin. Veel mensen hebben bovendien de neiging om hun huisdier te veel te eten te geven. Maar daar wordt de gezondheid van je dier niet beter van…

Dierenarts

Ga daarnaast regelmatig met je dier langs de dierenarts. Deze checkt je dier op de belangrijkste kenmerken, en houdt in de gaten hoe het met je dier gaat. Ziet de vacht er goed uit bijvoorbeeld, en loopt of beweegt het dier goed? Soms kunnen bepaalde kwalen ook aanwijzingen zijn voor een andere, onderliggende ziekte. Hoe eerder je erbij bent, des te beter. Maak er daarom een routine van en bezoek minimaal een keer per jaar de dierenarts.