Hoe maak je brooddeeg?

brooddeeg maken

Brooddeeg maken: een eenvoudig recept. Je hebt niet veel nodig en het is zeer geschikt voor jonge kinderen. Hieronder leest u tips over hoe u kunt besparen en wat u kunt doen.

Brooddeeg maken: een eenvoudig recept

Dit recept voor brooddeeg is ook erg geschikt voor kinderen. Door de natuurlijke ingrediënten is er ook geen probleem als je per ongeluk in het brooddeeg bijt. Natuurlijk niet teveel, er zit best veel zout in. Je kunt ook zelf klei maken.

Brooddeeg maken

Verwarm de oven voor op ongeveer 150 graden.

Doe de bloem en het zout in een grote kom. Roer deze goed door elkaar.

Als u kleurstof voor levensmiddelen gebruikt, kunt u deze het beste eerst in het water mengen en vervolgens aan het deegmengsel toevoegen.

Voeg water toe en roer goed.

Kneed het deeg tot het een fijne structuur heeft.

brooddeeg maken

In de oven

Daarna leg je de figuren in de oven. Ik laat het ongeveer een uur bakken. U kunt af en toe controleren of ze te donker worden. Als de figuren harder worden, zijn ze klaar. U kunt ze dan lang bewaren. Onze zoon heeft brooddeegkoekjes gemaakt en hij speelt elke dag. Goed als cadeau, maar ook als speelgoed.

Op de verwarming

Je kunt het brooddeeg ook langzaam laten uitharden terwijl het opwarmt. Mijn ervaring is dat het sneller vergaat en dat het lang duurt voordat het droog is. Zeker als de cijfers wat dik zijn. In de oven wordt het sneller en hardt het goed uit.

Bewaaradvies

Brooddeeg kan het beste in een afgesloten zak in de koelkast worden bewaard. Dan duurt het een paar weken.

Wat kun je halen uit brooddeeg?

Van brooddeeg kun je verschillende (enkele grote) figuren maken. Het is verstandig om dingen in één stuk te maken zodat het niet snel kapot gaat.

Op Moederdag en Valentijnsdag kun je bijvoorbeeld een schattig hartje maken en er vervolgens een ketting of sleutelhanger van maken. Bekijk ook eens deze interessante bakblikken.

Spelen en bakken is leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *