DIY: Tover je oude kleding om in nieuwe items!

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een aantal kledingstukken in de kast liggen die we al maanden niet meer gedragen hebben, maar tóch niet weg kunnen gooien. Want ja, wie weet heb je het nog een keer nodig voor een feestje of is het handig om te dragen tijdens het klussen. Hoe dan ook, weggooien is ook zonde! Er zijn zo veel manieren hoe je oude kleding om kan toveren in leuke nieuwe items. Wij vertellen je graag hoe je dat doet.

Feestkleding

Heb je bijvoorbeeld een effen trui of een simpel shirt in de kast hangen? Maak hier dan leuke feestkleding van. Koop bij een naaiatelier of hobbywinkel wat leuke borduursels, kralen of andere versiering die je erop kunt naaien en zorg ervoor dat je naald, draad en een schaar ter beschikking hebt. Vervolgens kun je de versiering op het kledingstuk leggen in een patroon dat jij mooi vindt. Nu hoef je het alleen nog maar vast te naaien!

Kleding bedrukken

Een simpele, maar effectieve manier om oude kleding om te toveren tot nieuwe stukken, is door de kleding te laten bedrukken. Hierbij kun je je creativiteit de vrije loop laten! Laat bijvoorbeeld een leuke quote bedrukken, of een afbeelding. Ook kun je spelen met meerdere bedrukkingen, zoals een op de voorkant van het kledingstuk en een op de achterkant. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Op het internet zijn veel bedrijven te vinden die goedkoop kleding bedrukken.

Verknippen

Vind je het model van een kledingstuk niet zo mooi meer? Dan kun je er ook voor kiezen om kleding aan te passen door deze te verknippen. Maak bijvoorbeeld van lange mouwen juist korte mouwen, of maak een split onderaan je broekspijp. Dit geeft een speels effect en zo heb je een origineel kledingstuk dat verder niemand anders heeft! De randen kun je vervolgens weer dichtnaaien met een leuke kleur draad of lint.