De lekkerste soorten glutenvrij brood

brood zonder gluten

Steeds meer mensen willen gluten liever vermijden. Zo reageren veel mensen niet goed op deze eetbare lijm die zit in verschillende producten zoals regulier brood en pasta. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen die een serieuze allergie hebben voor gluten. Steeds meer producten worden volledig glutenvrij geproduceerd. Je hebt verschillende soorten glutenvrij brood die goed onder de smaak vallen. Wil jij graag overstappen op brood zonder gluten en ben je benieuwd naar de verschillende opties? Lees in dit blog over de lekkerste soorten glutenvrij brood.

brood zonder gluten

Haverbrood

Een populaire glutenvrije graansoort is haver. Haver is niet altijd glutenvrij en daarom is het van belang goed te kijken of je een glutenvrije haver te pakken hebt. Je kan niet alleen pap maken van haver, maar ook haverbrood is een optie. Haver zorgt voor een fijne zachte structuur brood en smaakt niet heel anders dan tarwe brood. Zo is haverbrood een goed brood om te kiezen als je erg houdt van de smaak van gewoon brood.

Boekweit brood

Boekweit brood is een gezonde optie als je wil kiezen voor brood zonder gluten.

Boekweitmeel zit bomvol goede stoffen zoals fosfor, magnesium en kalium. Daarnaast is boekweit enorm voedzaam en is het makkelijk te verteren. Boekweit brood heeft een wat compactere vorm dan tarwe brood en het valt niet bij iedereen even goed in de smaak. Het is dus gewoon een kwestie van proberen. Je kan het boekweit ook combineren met een andere glutenvrije graan zoals gierst. Van boekweitmeel kan je ook heerlijke pannenkoekjes maken.

Erwten en zaden brood

Een ander leuk alternatief voor tarwe brood is erwten en zaden brood. Dit is een speciaal soort brood dat je soms bij een bakker kan krijgen, maar meestal is het een kwestie van zelf de keuken in duiken als je dit brood wil eten. Je hebt hiervoor verschillende leuke recepten. Dit brood wordt gemaakt van verschillende soorten meel zoals kikkererwten meel en amandelmeel en daaraan worden allerlei zaden en pitten toegevoegd. Zo is dit brood enorm voedzaam en natuurlijk volledig glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *