De horeca trends van 2020

horecazaken

Elk jaar zijn er veel trends in elke sector die noemenswaardig zijn. Het is belangrijk om wat met deze trends te doen. Inspelen op trends is belangrijk als je relevant wilt blijven voor je doelgroep. Natuurlijk hoef je niet elke trend aan te pakken, maar kijk welke trends bij jou bedrijf passen en geef daar vervolgens je eigen draai aan. Ben je op zoek naar een geurfilterkast van Europair?

Speel in op productbeleving

Gasten houden ervan om verrast te worden. Een lekker speciaalbiertje wordt natuurlijk erg gewaardeerd door mensen. Mensen vinden het daarnaast leuk als dit biertje op een speciale manier wordt gepresenteerd. Als de ober dan ook nog eens wat leuke informatie deelt over het product en een bijpassende snack erbij serveert, dan is het plaatje compleet.

Verpakking duurzaam maken

Duurzaamheid gaat steeds grotere rol spelen bij Nederlandse horeca bedrijven. Zo ga je steeds minder zien dat bedrijven gebruik maken van plastic bekers, wegwerpbestek en hamburgerbakjes van piepschuim. Horecaondernemingen gaan massaal opzoek naar duurzame varianten. Het zou best kunnen zijn dat 2020 een jaar wordt van de doorbraak op het gebied van duurzame verpakkingen.

Macro en microvoeding

Steeds meer bekijken mensen voeding met een andere bril. Hebben ze het wel daadwerkelijk nodig?  Mensen tracken hun calorieën en macrovoedingsstoffen via een app. Ze willen dus graag weten wat er precies aan voedingsstoffen in hun maaltijd te vinden is.

Snel, makkelijk en lekker

Steeds meer mensen leven een druk bestaan. Het komt weleens voor dat je geen tijd hebt om te koken of dat je op het laatste moment bedenkt om uiteten te gaan. De zogenaamde fast-casual restaurants worden elk jaar populairder, ook in 2020 zullen er weer meer van dit soort restaurants bijkomen.

Non-alcoholische dranken

Ook in 2020 zullen er steeds meer non-alcoholische alternatieven op de markt komen. Consumenten hebben niet altijd meer zin in alcohol of kunnen het niet drinken omdat ze met de auto zijn. Smaak is echter wel belangrijk voor de consument. In 2020 zul je steeds meer alcoholvrije biertjes en gefermenteerde dranken op de kaart zien.

Robots in de keuken

Kok zijn is een stressvol beroep, wat ondersteuning kan dus geen kwaad. In 2020 zullen robots chefs hun intrede doen. Deze robots chefs kunnen op een snelle en efficiënte manier koken en afwassen.