De beste druivensoorten voor het produceren van wijn

Het is s ’avonds laat en je zit met een aantal vrienden en vriendinnen gezellig te kletsen. De sfeer is vrolijk en er staat warme muziek op de achtergrond aan. Je vraagt of jouw vrienden en vriendinnen een wijntje willen, dit willen ze wel. Na het brengen van wijnglazen en het inschenken van de witte en rode wijn is iedereen voorzien van een wijntje. Een van de dames proeft en vertelt je dat de wijn erg lekker is. Ineens gaat het gesprek over wijn en hoe het gemaakt wordt. Jullie worden nieuwsgierig en zoeken op internet welke wijndruif er worden gebruikt voor het productieproces. Zou jij ook willen weten welke verschillen van de vruchten er worden gebruikt in jouw drankje? Lees dan gerust verder.

Verschillende soorten druiven

Er zijn veel verschillende wijndruiven die worden gebruikt en elke vrucht geeft een andere smaak. In de landen waar het in de zomer erg warm is, zoals Spanje en Frankrijk is de druif een stuk minder zuur dan in koudere landen met een kouder klimaat. De populairste witte en rode druiven staan hieronder op een rijtje

Deze witte vruchtensoorten heten:

Chardonnay, Viognier, Pinot Blanc, Grüne Veltliner, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc .

Deze rode vruchtensoorten heten: 

Carbernet Sauvignon, Malbec, Tempranillo, Merlot, Grenache, en Sangiovese.

Het grappige is dat deze namen ook gebruikt worden voor de wijnnamen. In de supermarkt staan deze soorten bijna allemaal in de schappen, kijk maar eens in de supermarkt hoeveel soorten je kan ontdekken, misschien staat er wel eentje tussen die hierboven niet genoemd zijn.

De beste vrucht van de wijnstok voor witte en rode wijn

Er bestaat geen beste vrucht voor dit drankje, want elke smaak heeft een andere druif nodig. Wel kunnen we merken dat de witte drank die veel wordt gekocht is de smaak Chardonnay. Deze volle zoete witte wijn is erg geliefd onder ons Nederlanders. De rode druiven smaak die het beste bevalt onder de Nederlandse bevolking is de smaak Merlot deze smaak is fruitig en heeft is best wel zoet. De beste vrucht bestaat dus eigenlijk niet als het om wijn gaat, en de smaak? Iedereen heeft een andere smaak en dus ook een andere favoriete wijnsoort.

Om een lekkere fles te vinden kan je advies vragen in de winkel. Even internetten kan natuurlijk ook om de meningen van anderen en de smaken van een bepaalde fles te ontdekken.

Wijn op de juiste temperatuur

Deze drank moet voor een perfect genot op de juiste temperatuur afgesteld zijn als deze geserveerd wordt. Het op temperatuur krijgen doe je doormiddel van een koelkast. Er is tegenwoordig ook een speciale wijnkoelkast waar je de perfecte temperatuur mee kan afstellen. Een wijnkoelkast 2 zones is een koelkast die twee ruimtes heeft. Deze ruimtes kunnen apart van elkaar kunnen op een andere temperatuur worden afgesteld. Dit is erg handig om meerdere wijnen van elkaar te scheiden die een ander klimaat nodig heeft om zo het beste te proeven door het juiste klimaat na te bootsen.