Barbecues in alle soorten en maten

Is het je nooit opgevallen dat er hier in Nederland behoorlijk vaak gebarbecued wordt. Uit onderzoek is ook gebleken dat 9 van de 10 Nederlanders minimaal één keer per jaar of meer barbecueën. Want als de zon een beetje doorkomt, dan is één ding zeker en dat is dat in tuinen en parken de barbecue massaal tevoorschijn wordt getoverd. Hele gezinnen, liefdeskoppeltjes en vriendengroepen pakken uit om er een smakelijke, maar vooral fantastisch gezellige avond van te maken. Enig idee waarom wij Nederlands zo erg van barbecueën houden? Welke barbecue is een beetje fatsoenlijk? Lees snel even verder.

Er zijn ten eerste allerlei soorten en maten beschikbaar voor een kamado bbq. De meeste populaire kamado bbq’s zijn van Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Daarnaast zijn er nog meer merken die wij aanbieden, namelijk Primo Grill, Grill Guru, Monlith en Inferno. Een kamado bbq is een echte alleskunner. Het is meer dan alleen een stuk vlees grillen. Het is eigenlijk een multifunctioneel apparaat waarmee je allerlei soorten gerechten vers kan bereiden. Je kan grillen, koken, bakken, stomen of slow cooken.

Waarom moet je nou echt een kamado kopen? Ten eerste zijn deze barbecues erg geliefd onder de barbecueliefhebbers. De populariteit van deze barbecues neemt ook steeds meer toe. Deze massief, meestel keramische barbecues zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en houden ten alle tijden zeer goed de warmte en vocht goed vast. Je kan dus zelf goed de hitte binnen de barbecue reguleren, doordat dat ze boven en onder volledig afsluitbaar zijn. Hierdoor kan je dus het ultieme stukje vlees klaarmaken.

Boven op alles zijn er ook nog diverse accessoires beschikbaar voor bij de kamado bbq. Wellicht een rooster of een gietijzerpan? Wat je ook zoekt, Barbecue XXL heeft alles in huis. Van grote en kleine barbecues tot de bijbehorende accessoires. Veel grilplezier!